Onofficiële Hulp in Andere Talen: Hulp in het Nederlands / Hulp Centrum: Catalogus Inventarissen

Regelmatig, Extra, Tegenhanger, Vervanging

Een inventaris kan één van deze 4 types zijn:
  • Regelmatig - Verschijnt altijd in het belangrijkste model.

  • Extra - LEGO omvat soms extra stukken die geen deel van het model zijn. Dit zijn zoals de Brick Separators (steen splitser), de deelsplitser van Clikits en de elastiek/riem -houders die altijd in een set verschijnen. Alhoewel zij niet als deel van dat model worden gebruikt zijn deze ingegaan als Regelmatig onderdeel en als geen Extra onderdeel.

  • Tegenhanger - Een onderdeel dat uit verscheidene regelmatige onderdelen wordt gebouwd. Kan een deel uit verscheidene delen (deelassemblage) bestaan, een deel met een toegepaste sticker (stickered part) of verscheidene delen die met een sticker zijn die over alle delen wordt toegepast (stickered assembly).

  • Vervanging - Sommige productieprocessen van dezelfde reeks zou verschillende delen kunnen kenmerken dan andere productieprocessen van die zelfde reeks. Het onderdeel dat hetgene vervangt waar het meest oplijkt wordt afwisselend geëttiketeerd. Het gelijke aantal is voor de regelmatige te identificeren delen en de afwisselende delen waarvoor deze regelmatige delen de afwisselende delen waarvoor ze afwisselend zijn. Het gelijke aantal is hetzelfde op alle punten in elke gelijke. Het gelijke aantal in elke reeks begint met 1 en door 1 voor elke gelijke verhoogd.